Impreza cieszyła się zainteresowaniem ze strony mieszkańców oraz turystów. W jarmarku uczestniczyło 27 wystawców-producentów z terenu powiatu ząbkowickiego, powiatów sąsiadujących i terenów przygranicznych oferujących zdrowe i smaczne produkty: grilowane oscypki, przetwory owocowo-warzywne, konfitury, soki, nalewki, pieczywo, herbaty, ciasta, miody, zioła, przyprawy oraz rękodzieło, ceramikę i ręcznie robioną biżuterię.
Dla wszystkich uczestników festynu Koło Gospodyń Wiejskich z Sulisławic przygotowało przepyszne tradycyjne potrawy: placki ziemniaczane oraz racuchy z jabłkami. Podczas jarmarku goście mogli uczestniczyć w warsztatach tradycyjnie wytwarzanych garnków z gliny czy ręcznie wykonanej biżuterii z naturalnych tworzyw, a dietetyk udzielał wszystkim chętnym porad żywieniowych, podczas których można było zmierzyć poziom tkanki tłuszczowej i płynów metabolicznych w organizmie. Nie zabrakło także atrakcji dla najmłodszych m. in. suchy basen, dmuchany zamek, zajęcia plastyczne, warsztaty rękodzieła.